Hätilä 22 – Sovellettu reserviläisammunta

Joku voisi kai sanoa, että kovimmat karkelot heti SM-kilpailun jälkeen, mutta monelle tämä on varmasti se vuoden kohokohta. Jotakin suosiosta kertonee myös sekin, että ilmoittautuminen tuli tänä vuonna täyteen 5-10 minuutissa. Vastaavaan on tiedettävästi pystynyt Varustelekan puuhaama Finnish Brutality, joka taisi tänä vuonna täyttyä peräti parissa minuutissa.

Niille, jotka eivät lajia tai kilpailua tunne niin kyseessä on koko päivän kestävä ampumaurheilutapahtuma, jossa on yhteensä n. 180 kilpailijaa. Kilpailurasteja on 7-9kpl, joilla käytetään kivääriä, pistoolia ja haulikkoa (haulikkoa ei tosin tänä vuonna ollut). Varsinaisen ammuntatoiminnan ohella rasteilla on usein joitain lisätehtäviä tai pyrotekniikkaa simuloiden ”oikeaa” taistelutilannetta.

Tällä kertaa tuli oltua mukana toimitsijana, jolloin ”työvuoro” hieman kasvoi siitä päivän heilumisesta. Rastien rakentaminen suoritetaan kahden päivän aikana (ke-to), toimitsijakilpailu perjantaina ja pääkilpailu lauantaina. Toimitsijakilpailu saatiin suorittaa ihanassa 32 asteen lämpötilassa, jolloin kunto oli hitusen koetuksella täydessä taisteluvarustuksessa. Nesteitä sai nauttia useamman litran edestä ja siltikin tuntui olevan jatkuva nestehukka päällä. Lauantai sen sijaan tarjosi nautintoa toisesta ääripäästä, kun taivas repesi niskaan ja vedenpaisumus oli viedä rastipaikan mennessään. En nyt sitten tiedä kummassa kelissä kilpailun olisi mieluummin ampunut…

Kokonaisuutena kuitenkin hieno kokemus ja meillä oli mahtava porukka järjestämässä tapahtumaa.