Hexakopteri 840mm

Projekti on vuodelta 2013. Tavoitteena oli rakentaa ammattitason kuvauskopteri ja homma periaatteessa onnistuikin, jos ei pieniä teknisiä vikoja lasketa joukkoon. Hyllytin projektin siinä vaiheessa, kun kopteri tuli tonttiin järkkäri kyydissä. Tästä onneksi selvittiin yhdellä katkenneella objektiivilla ja kopterin jalalla. Kaikilla lentävillä vehkeillä on riski tulla alas hallitsemattomasti ja tämä tulisi kaikkien pitää mielessä, jos kyseistä puuhaa harrastaa. No, mutta…

Piirsin ja koneistin rungon itse ihan noin niin kuin huvin ja harrastuksen vuoksi. Moottoreiksi valikoitui T-Motorin MT2820-7 malli ja nopeudensäätimiksi Multicopter.gr 40A SimonK -firmiksellä. Lento-ohjaimeksi tuli DJI Naza-M V2, vaikkakin Wookong olisi ollut myös siihen aikaan tarjolla. Virtaa tarjosi 2kpl Gens Ace 18,5V 5800mAh akut. Gimbaalit olivat vielä tuolloin pääasiassa servokäyttöisiä ja sellaisen rakensin myös itse. Harjattomat moottorit kuitenkin yleistyivät pian gimbaaleissa tarjoten ylimaagisen vakaata kuvaa… 5,8GHz videolähetin saapui Kiinasta ja tuli myös hankittua iOSD, jotta sai telemetria tiedon näkyviin ruudulle.

Rakennusvaiheesta en nyt sen enempää rupea kirjoittelemaan, mutta alapuolella on muutama kuva eri vaiheista. Täytyy vain todeta, että DJI on tehnyt ilmakuvaamisesta hävyttömän helppoa ja tehokasta, mikä ei sinänsä ole huono asia ollenkaan.


Posted

in

,

by

Tags: