PELLE PELOTON

Propellihattu, IT-mies, graafikko, moniosaaja ja pelle pelottomana tunnettu hupiukko.

Minä

Olen 33-vuotias puuhamies & moniosaaja. Tekniikka on kiinnostanut jo pienestä pitäen ja Legot ovat varmasti ollut yksi inspiraation lähde kaikenlaiseen rakenteluun. Taisin purkaa ja tutkia erilaisia laitteita jo alle kymmenen vuotiaana… Uravalinta elektroniikka-asentajan koulutukseen olikin tiedossa jo yläasteelle siirtyessä. Tutkinto oli sisältönsä takia helppo ja selkeä vaihtoehto sillä se sisälsi sähköasennustekniikkaa, elektroniikkaa ja tietokone- sekä tietoliikennetekniikkaa. Ammattikoulun jälkeen matkan piti jatkua korkeakouluun, koska minusta piti tulla tietoliikenneinsinööri, mutta välillä hyvätkin suunnitelmat tuppaavat muuttumaan… Armeijan jälkeen tuli jämähdettyä työelämään ja se kuuluisa parin vuoden työsuunnitelma venyi kymmeneen vuoteen.

Tuossa välissä tuli kokeiltua yrittäjänä olemista reilu viiden vuoden verran ja nuo kyseiset vuodet kävivätkin hyvin raskaiksi. Päivätyö, jossa tulehtunut työilmapiiri, iltaisin yrittäjänä ja vauva-arki ei yksinkertaisesti toimi tai ainakin se vaatisi aivan helkkarinmoisen tukiverkoston ympärille. Lopulta piti tehdä se raskas ratkaisu eli pistää firma jäihin ja miettiä hetki omaa elämää uudelleen. Perheelle ja ystävillekin pitää löytyä aikaa niin suuntana oli uusi työpaikka ja yritystoimi sai jatkua kevytyrittäjyytenä.

Nykyään työskentelen IT-asiantuntijana Perel Group Oy:ssä ylläpitäen tukkukaupan IT-järjestelmiä ja auttaen ihmisiä tietotekniikan ihmeellisyyksien kanssa. Silloin tällöin teen sivutoimisesti www-päivityksiä, esitteitä ja valokuvausta yrityksille. Uutena aluevaltauksena olen myös viime aikoina ollut tekemässä rekvisiittaa Melkein Mensa -viihdeohjelmaan.

Vapaa-ajan arki kuluu perheen parissa, johon kuuluu vaimo, lapsi ja pari karvaturria. Harrastuspuoleen kuuluu mm. RC-lennokit, SRA-ammunta, valokuvaus ja yleinen härväys. Videopuolta olen myöskin taas herättelemässä henkiin uuden YouTube -kanavan parissa, jossa pääsee valloilleen ”se ei niin vakava versio Juhosta”.

Työkokemus

2020

Perel Group Oy

IT-asiantuntija

2012 - 2017

Media Elements Puonti, Sivutoiminen yrittäjä

Web-suunnittelu, graafinen suunnittelu ja videokuvaus

2009 - 2019

Hyria koulutus Oy

ICT-tukihenkilö

2008-2009

Valio Oy

Varastotyöntekijä

2005 - 2007

TV-Videohuolto Tmi K. Kuisma

Huoltoteknikko

Tuttujuttu

Microsoft Windows & Server
– Active Directory
– Internet Information Services
– Group Policy Management
– Domain Name Server
– Print Management
– Defender

F-Secure Policy Manager

Tietokannat
– MySQL
– MariaDB
– MSSQL

ERP (Digia Enterprise)

Videoeditointi
– Blackmagic DaVinci Resolve
– Adobe Premiere Pro

Web-tekniikat
– HTML5
– CSS
– jQuery
– PHP

Adobe Photoshop

Arduino

3D-tulostus

3D-mallinnus
– Autodesk Fusion 360

Yhteydenotto

Teen satunnaista keikkaa www-sivujen, kuvailun ja elektronisten härveleiden parissa. Mikäli koet, että minusta voisi olla apua projektissanne niin laita viestiä tulemaan ja olen yhteyksissä. Laskutan työni Ukko.fi -palvelun kautta.

juho@puonti.info